divendres, 10 de novembre del 2023

El dia que vaig néixer

 


Del dia que vaig néixer encara recordo, com si fos ahir, la fortor de l’estança. Tot seguit em van separar dels meus germans i em varen dur aquí esperant que algú s’interessés per mi. Des de llavors, he anat passant de mà en mà, unes maldestres, altres curoses.

Però no em puc queixar. Tot i així he dut una bona vida i sé que he estat estimat per tots els que m’han acollit i cuidat.

El dia que vaig néixer no sabia què seria de mi ni per a què venia a aquest món. Ara sé que ha estat un encert i, sigui el que sigui de mi, seré feliç. Quan acabi la meva vida, que espero sigui molt llarga, crec que hauré fet un bon servei. Si més no, hauré estat útil a la societat. Ara només penso si quan sigui vell algú em seguirà estimant. Si no fos així, em pregunto a on aniré a parar. Si fos possible, el que jo vull és que em deixin per sempre aquí, on he viscut rodejat de companys i gent que m’aprecia, aquest lloc tan estimat per mi que encara no sé per què en diuen biblioteca.

El dia que vaig néixer va ser un gran dia.


8 comentaris:

 1. Un llibre, al seu pestatge, es com un petit deu, que cura, només llegir-los.

  Abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Un llibre s'ha de tractar com si fos un nadó: amb cura, estimació i procurant que no prengui mal.
   Una abraçada.

   Elimina
 2. La vida és un camí entre soledats. A la vora d’aquest camí hi trobem petites flors silvestres i atzavares, però anem fent, caminant sempre sols mentre duem al cor els éssers estimats.
  Salut.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquest llarg camí que és la vida es por fer més curt, amable i menys solitari si gaudim de la companyia d'un bon llibre.
   Salut.

   Elimina
 3. Tant de bó tingui la sort de poder mantenir aquests companys d'estança , durant molts anys.... no voldria pas , que morís i l'incineressin !.
  Salut ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, tant de bó que envelleixi en bona companyia i continuant sent estimat. Incinerar un llibre és el pitjor dels pecats que un home pot fer, he, he.
   Salut.

   Elimina